Jes Coaching met paardenkracht
Coaching van kinderen, jongeren en volwassenen met inzet van paarden
 
 
 

"Een paard leert je alles wat je over jezelf moet weten"


Kindercoaching 

Soms loopt het niet zo lekker, dat hebben we allemaal wel eens. Vaak zijn kinderen goed in staat zelf uit zo’n situatie te komen. Maar soms lukt dat niet. Wanneer kinderen niet lekker in hun vel zitten, uiten zij dit in gedragsverandering.   
Je kind:

• voelt zich vaak alleen
• wordt gepest op school
• maakt moeilijk contact met andere kinderen  
• vindt het lastig om te gaan met spanning en stress
• is vaak verdrietig of huilt snel
• heeft last van (faal)angst
• heeft een negatief zelfbeeld  
• vindt het lastig om voor zichzelf op te komen / grenzen aan te geven
• heeft weinig zelfvertrouwen 
• heeft moeite met het verwerken van indrukwekkende gebeurtenissen in het leven

Bovenstaande punten zijn voorbeelden van situaties waarvoor je terecht kunt bij ‘Jes Coaching met paardenkracht’. Maar ook als er andere dingen spelen kan een contact zinvol zijn.  

Samen kijken we naar zijn/haar kwaliteiten en leggen we de focus op wat je kind wél goed kan. Door deze talenten te ontwikkelen, leren kinderen zichzelf kennen. Hierdoor staan ze krachtiger en met meer zelfvertrouwen in het leven.

Laagdrempelig:

Kindercoaching met inzet van paarden is een mooie en pure manier van coachen. Een paard is heel toegankelijk voor kinderen. Een paard heeft geen oordeel en ziet het kind zoals hij/zij is. Kinderen kunnen en mogen daarbij zichzelf zijn. 

Inzichten en oplossingen:

Samen met het paard wordt er een activiteit gedaan. Kinderen ervaren wat de reactie van het paard op hen is. Hierdoor krijgt je kind inzicht in zijn/haar handelen en ervaart het kind wat voor effect het heeft als hij/zij iets op een andere manier aanpakt. Lastige situaties uit het dagelijks leven kunnen samen met het paard worden nagespeeld. 

Sociale vaardigheidstraining Pony Power voor Kids:

Pony Power voor Kids is een unieke sociale vaardigheidscursus voor kinderen vanaf 6 jaar. De lesmethode is gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het ondersteunen van emotionele groei. Spelenderwijs worden er oefeningen gedaan met de paarden. De directie feedback van zowel de paarden als de coaches maakt deze cursus waardevol voor de ontwikkeling van ieder kind. 

Voor meer informatie kijk onder Pony Power voor Kids.


Heb je interesse? Heb je vragen of wil je meer informatie? Of gewoon een keer komen kijken? Neem dan contact met mij op via info@jescoachingpk.nl. Via CONTACT en INFO vind je bovendien meer informatie. 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info